5 щоденних справ, які збережуть будинок у чистоті

Чи знаєте ви секрет вічної чистоти в будинку? Прибирання може здатися складним завданням, але з невеликою рішучістю та правильними інструментами, ви можете легко досягти блискучого результату. Будь то протирання світильників та фурнітури або миття брудної підлоги, вам необхідно підготуватися перед початком процесу збирання.

Звичайно, потрібно багато часу та зусиль, щоб позбутися плям, бруду та інших забруднень з різних поверхонь, але щоденне виконання роботи може зменшити навантаження та полегшити вашу роботу.

Якщо вам ніколи, а ви хочете провести ретельне прибирання, то найміть професіоналів для проведення генерального прибирання квартири в Одесі, що може стати ідеальним вибором. Команда досвідчених прибиральників приїде до вас додому та надасть обслуговування найвищого класу.

А якщо трохи вільного часу все ж таки є, то приділіть трохи часу зі свого щільного графіка і займіться наступними 5 щоденними справами. Це назавжди збереже ваш будинок у чистоті.

1. Прибирання підлоги щодня

Звикайте підмітати підлогу щодня. Будь то плитка або ламінат, підлога завжди стає жертвою пилу, сміття, бруду, ворсу та інших забруднень. Якщо ви залишите їх поза увагою, вони стануть стійкими і зроблять вашу роботу більш витратною за часом. Таким чином, замість того, щоб мити підлогу у вихідні, прибирайте їх щодня, використовуючи хоча б пилосос.

Спочатку видаліть дрібний пил, частинки бруду, волосся за допомогою віника або пилососа. Тепер приготуйте розчин, що чистить, використовуючи гарячу воду і харчову соду (або використовуйте спеціальний миючий засіб). Помийте підлогу і позбавтеся брудних плям. Весь процес займе 15 хвилин, тому постарайтеся підтримувати чистоту та блиск покриття для підлоги.

2. Протріть кухонні стільниці.

Не можна заперечувати, що кухонна стільниця є живильним середовищем для розмноження мікробів і бактерій. Якщо залишити брудну стільницю на ніч, вона приховуватиме більше шкідливих бактерій та мікробів, що може призвести до харчового отруєння.

Якщо ви дійсно хочете створити чистий і гігієнічний будинок, щодня підтримуйте чистоту кухонних столів і стільниць. Видаліть весь брудний посуд, сміття, обробну дошку та протріть поверхню за допомогою розчину оцту та гарячої води.

Видалить стійкі плями, масляні бризки, жир, бруд і розлиті плями вологою тканиною з мікрофібри. Витирайте все увечері, щоб кухня знову виглядала чистою. Додайте це у щоденний режим домашнього господарства та забезпечте здорове довкілля у будинку.

3. Вимийте весь брудний посуд із раковини.

Миття брудного посуду і каструль може бути не ідеальним заняттям для завершення дня. Але не можна ризикнути залишити їх брудними у раковині. Постарайтеся вимити весь посуд перед сном і витерти раковину, щоб зберегти запах свіжості в будинку. Крім того, очистіть злив раковини та видаліть розлучення за допомогою соди та оцту.

Підказка: Миття посуду в посудомийній машині – ідеальний спосіб підтримання кухонного миття в чистоті.

4. Щодня заправляйте ліжко

Додайте це завдання до щоденного прибирання і збережіть спальню добре організованою і доглянутою. Застилайте ліжко щодня вранці. Це навряд чи займе понад 10 хвилин. Все, що потрібно зробити, щоб прибрати все безладдя (книги, газети, одяг і т.д. з ліжка). Якщо ж для сну використовується диван, то рекомендується проводити хімчистку дивана вдома з періодичністю не рідше одного разу на рік.

5. Видалення пилу є важливим.

Вірите чи ні! Видалення пилу надає всьому будинку чистого та свіжого вигляду. Таким чином, для покращення якості повітря в приміщенні та усунення астми, інших проблем з диханням краще видаляти пил із поверхонь, стін, стель, світильників та меблів.

Видалить частинки ґрунту, пил, бруд, відмерлу шкіру, лупу, частинки комах та пилок з різних поверхонь вашого будинку тканиною з мікрофібри. Крім того, щодня пилососіть килими і доріжки пилососом, щоб видалити бруд, що накопичився, і частинки пилу.

Висновок

Чистий і організований будинок завжди виглядає гостинно, особливо, коли ви прибираєте його щодня. Якщо хочете зменшити стрес від збирання, виконуйте наступні п'ять завдань зберегти будинок чистим назавжди. Якщо ж хочете зовсім не обтяжувати себе збиранням – зверніться до спеціалізованої компанії, яка надає послуги клінінгу в Одесі.