Покроковий посібник з прибирання

Ваш покроковий посібник із завершення прибирання

Поради та рекомендації щодо проведення генерального прибирання квартири від фахівців « Об'єкт-Сервіс».

1. Підготуйтеся

Прибирання вимагає багато часу та фізичних зусиль. Перш ніж приступити до процесу, переконайтеся, що у вас є всі необхідні інструменти та пристрої для чищення. Завітайте до магазину чи ринку та придбайте такі товари (можливо частина з них вже є в будинку):

  • гумові рукавички
  • ганчірки;
  • засоб для виведення плям;
  • відбілювач;
  • губки;
  • паперові рушники;
  • швабра.

Також можна приготувати домашній миючий розчин з оцтом та харчовою содою та сприяти збереженню навколишнього середовища. Обидва ці продукти використовуються як натуральні засоби для чищення і можуть творити чудеса при позбавленні від плям і плісняви.

2. Почніть зверху

Більшість професійних прибиральників рекомендують прибирати приміщення зверху донизу. Рекомендується починати з найвищої точки, що включає стіни, високі полиці, освітлювальні прилади і т. д., а також переміщатися в кімнаті зліва направо (від вікон до дверей). Це один із найкращих способів переконатися, що кожна ділянка вашого будинку належним чином очищена належним чином.

3. Очистити все

Щоб зробити прибирання швидко та ефективно, дотримуйтесь цього посібника:

Чи є плями від комах на стелях? Створіть розчин м'якого миючого засобу в теплій воді та протріть його губкою. Не забудьте спочатку протестувати невелику область, щоб переконатися, що фарба залишилася недоторканою.

Ретельно очистіть світильники. Також видаліть пил з розподільних щитів, рамок для картин, дзеркал, шаф, ящиків та полиць.

Видаліть пил та сліди зі штор. Якщо ви маєте жалюзі, протріть їх планкою за планкою.

Видаліть пил та бруд з кондиціонера та витяжок (всередині та зовні).

4. Яскраво чисті підлоги

Якщо ви хочете забезпечити блискучу чистоту підлоги, подумайте про такі хитрощі:

По-перше, позбавтеся частинок пилу, волосся та бруду, використовуючи мітлу або пилосос.

Помийте підлогу за допомогою домашнього розчину для чищення. Невелика частка рідкого мила, оцет та цебро з теплою водою зроблять всю роботу за вас.

Використовуйте швабру з бавовняною тканиною, оскільки вона утримує воду та пил, дозволяючи вам легко мити підлогу.

Видаліть стійкі плями з підлоги, використовуючи харчову соду та розчин для очищення на основі оцту.

Рада: Найміть надійну клінінгову фірму в Одесі, яка спеціалізується на генеральному прибиранні. Вони чистять всі типи підлог за допомогою висококласних машин та передових методів очищення.

5. Пропилососьте килими та протріть вікна

Не забудьте пропилососити килими, щоб повернути їхній початковий вигляд. Для очищення плям, що в'їлися, на килимі краще найміть спеціалізовану хімчистку вдома. Витріть пил з вікон та підвіконь, а також видаліть плями за допомогою засобу для чищення. Не забудьте стерти його газетою. Це залишить ваші вікна бездоганно чистими.

6. Кухня

Кухня, безперечно, є найбруднішим місцем у будинку. Тому коли ви плануєте провести повне прибирання будинку, обов'язково накривайте все на своїй кухні.

Не забудьте:

Протріть всі ящики та шафи – всередині та зовні.

Дезінфікуйте кухонну раковину.

Позбавтеся плям і жиру на плиті, стільниці та ручках.

Не забудьте про кухонну техніку: мікрохвильову піч, духовку, холодильник та тостер.

Видаліть пил з дверей, стійок та вікон.

Позначте та вимийте підлогу.

7. Чищення санвузла

Почніть з очищення плитки та швів, щоб позбутися стійких плям, плісняви та грибка. Використовуйте засіб для чищення, щоб вичистити душ, змішувачі та умивальник. Зверніть увагу на двері, кути та дверні ручки. Продезінфікуйте унітаз та видаліть мильну піну зі стін.