Поради щодо чищення матраців та диванів

Ми часто забуваємо звертати увагу на дивани та матраци, коли щодня виконуємо прибирання, а натомість приділяємо особливу увагу миття підлог та чищення поверхонь. Хоча вони не потребують регулярного догляду, для підтримки здоров'я та загальної гігієни необхідно періодично освіжати дивани та місця відпочинку.

Якщо ви не позбавили свій будинок від цих надзвичайно пористих матеріалів, в м'яких меблів можуть накопичуватися пилові кліщі, гриби, алергени і відмерлі частинки шкіри. Для мікробів, кліщів, грибів – дивани та матраци чудове місце для розмноження, оскільки вони також затримують пил та алергени в місцях з м'якою оббивкою, куди миючі засоби не можуть потрапити миттєво! Частинки їжі можуть потрапити до тканини, даючи мікроорганізмам більше їжі для розмноження. Ви повинні знати, які проблеми зі здоров'ям ви і ваша сім'я можете отримати, ігноруючи ці складні для чищення деталі меблів, тому рекомендуємо звернутися до фахівців і замовити хімчистку меблів в Одесі.

Роздратування шкіри починається з пилових кліщів та алергії, які можуть викликати безсоння, проблеми з настроєм та психічні розлади. Вони викликають серйозні алергічні реакції людей. Ці мікроорганізми харчуються мертвими частинками шкіри людини і можуть викликати висипання, астму та подразнення легень. На жаль, пилові кліщі живуть дуже глибоко в волокнах диванів і матраців, тому їх дуже важко вивести, оскільки вони потребують глибокого очищення.

Як диван може забруднитись?

Обробляйте плями та бруд від тварин за допомогою засобів для чищення текстилю. Спочатку перевірте засіб на невеликій ділянці тканини.

Якщо на дивані є знімні чохли, зніміть їх і помістіть між ними рушник, щоб швидко вбрати пляму. При необхідності наносити засіб, що чистить, економно. Після видалення плями ретельно промийте та висушіть поверхню вологою тканиною. Немає жорстких правил чи інструкцій про те, як часто слід чистити дивани та матраци, але ми рекомендуємо робити це кожні шість місяців. Не чекайте, поки матрац або диван стануть брудними, можливо вам доведеться повністю замінити їх до цього етапу. Так що тримайте будинок чистим цілий рік! Для отримання послуг з хімчистки диванів в Одесі – звертайтесь за телефонами, вказаними на нашому сайті.