6 рекомендацій щодо прибирання квартири та будинку

Це може здатися неймовірним, що пил накопичується на вертикальних поверхнях, але насправді він накопичується. Особливо це стосується кухонних шаф, де крім бризок при приготуванні їжі, вони також накопичують олію та вологу, які притягують тонни пилу.

Щоб очистити кухонні шафи і стіни, візьміть два відра - одне для прибирання, а інше для ополіскування, і почніть прибирання. Часто все, що вам знадобиться – тепла вода. Однак, якщо бруд липкий і стійкий, вам може знадобитися додати трохи рідини для миття посуду. Після закінчення чищення протріть шафи та стіни чистою сухою тканиною.

Чистіть доріжки, килими та оббивку

У більшості домогосподарств прибирання підлог пилососом раз на тиждень є нормою, якщо тільки на них немає ніяких алергенів або в будинку немає домашніх тварин. Згодом на килимах накопичується пил та бруд. Щоб почистити килими, перемістіть всі меблі в один бік і ретельно почистіть доріжки та килими, перш ніж переходити до оббивки. Це має надати вашому будинку приємне та свіже відчуття. Якщо ваш килим, як і раніше, виглядає неохайним навіть після чищення, можливо, настав час подумати про його зняття та купівлю нового, або спробувати замовити хімчистку меблів та килимів.

Не забудьте про плінтуси та дверні коробки

Ці дві зони зазвичай забуваються при прибиранні пилососом і прибиранні будинку під час регулярного щотижневого прибирання. Таким чином, якщо уважно придивитися, ви виявите скупчення пилу на дверних коробках та плінтусах. Під час збирання спочатку протріть ці зони вологою тканиною, переважно з м'якою посудомийною рідиною. Після цього висушіть ці ділянки чистою тканиною.

Забирайте зверху вниз

Зазвичай, коли більшість людей проводять регулярне щотижневе прибирання, вони, як правило, забувають подивитися вгору. Це робить світильники, високі кути стелі, люстри на стелі ідеальним місцем для пилу, павутиння та навіть мертвих комах. Щоб очистити цю область, візьміть губку, універсальний засіб для чищення і драбини і приступайте до роботи. Не забудьте відполірувати люстри на стелі та світильники, щоб надати їм додатковий блиск, особливо актуальним це буде у невеликих приміщеннях, наприклад, при прибирання двокімнатної квартири.

Почистіть підлогу

Тепер, коли решта будинку чиста, настав час почистити підлогу. Ваша підлога завжди повинна бути останнім місцем, де ви прибираєте, тому що при збиранні всіх інших приміщень пил, як правило, потрапляє на підлогу. Якщо у вас дерев'яна підлога або паркет, віск і полірування запобігають зносу, викликаному протоками і потертостями. Якщо ваш будинок фанерований кахлем, настав час почистити його, зосередившись на затірці. Суміш води та соди добре допомагає. Те саме стосується і вашої плитки у ванній кімнаті. Якщо після миття кахлів він все ще виглядає брудним, подумайте про оновлення цементного розчину, щоб він виглядав новим.

Відкрийте вікна

Нарешті, коли закінчите прибирання – Відкрийте вікна. Відкриття вікон не тільки допоможе швидше висушити всі миючі засоби, але видалити всі хімічні запахи. Вам також потрібне свіже повітря, щоб позбутися вогкості в приміщеннях. Якщо зовні прохолодно, спробуйте відкрити вікна на короткий проміжок часу (10-15 хвилин) протягом усього миття і ще раз після його завершення.