5 причин, через які чисте робоче місце корисне для бізнесу

Чиста і здорова обстановка має неймовірно важливе значення для офісних приміщень. Це не тільки справляє гарне враження на клієнтів, а й підвищує продуктивність праці співробітників. Будучи власником бізнесу, ви несете відповідальність за підтримання чистоти та організації робочого місця. Незалежно від того, наскільки великим чи малим є бізнес, ви завжди повинні бути обережними у питаннях прибирання офісу.

Забруднення робочого місця призводить до накопичення шкідливих мікроорганізмів і пилку, які можуть викликати алергію та інші проблеми зі здоров'ям у співробітників. Якщо ви хочете бути впевнені, що співробітники працюють у чистому та здоровому робочому середовищі, ви наймаєте професійну компанію по "Об'єкт-Сервіс".

Залишіть на них всі клопіткі роботи з прибирання і сконцентруйтеся на інших важливих речах, пов'язаних з вашою діяльністю. Тим не менш, є багато власників фірм, які надають найменшу важливість аспектам прибирання, а потім втрачають своїх потенційних клієнтів, а також загальну продуктивність свого бізнесу через збільшення відсотка хворих працівників.

Якщо ви також знаходитесь серед цих людей, то подивіться на деякі основні причини, чому бездоганно чисте робоче місце корисне для вашого бізнесу.

1. Допомагає створювати найкраще враження

Не можна заперечувати, що чистий і організований офісний простір справляє хороше враження на клієнтів і покупців. Воно справляє сприятливе враження для тих, хто приїжджає до офісу вперше.

Бруд може залишити погане враження про фірму, а також вплинути на ділову репутацію компанії. Клієнти можуть вважати вас недбалим або безвідповідальним власником бізнесу. Навпаки, чисте та візуально привабливе робоче місце зміцнює довіру та залишає незабутнє враження у клієнтів.

Тому переконайтеся, що ретельно прибираєте приміщення зверху до низу (включаючи приймальню, підлогу, килими, дверні отвори, меблі, конференц-зал тощо).

2. Економія грошей

Брудне робоче місце може коштувати вам багато грошей (у разі боротьби зі шкідниками, хімчистці меблів та килимових покриттів і т.д). Якщо ви хочете заощадити, намагайтеся регулярно проводити прибирання в офісі.

Ви можете заохочувати своїх співробітників підтримувати чистоту та організованість всього робочого місця.

Крім того, переконайтеся, що фільтри кондиціонерів не засмічені та не запилені, інакше їх необхідно почистити.

3. Забезпечує здорове робоче середовище

Середньостатистичний офісний працівник проводить на своєму робочому місці 8 годин на день. Це означає, що більшість співробітників витрачають третину всього свого часу на роботу, і саме тому ви повинні забезпечити їм чисте та комфортне робоче середовище.

Брудний офіс - одна з основних причин, через яку співробітник бере лікарняний лист. Такі зони, як кухня, туалетна кімната, дверні ручки, сидіння унітазу і навіть клавіатура та миша на робочих місцях вважаються живильним середовищем для бактерій та вірусів, якщо вони залишаються брудними протягом тривалого часу. Ці проблемні зони можуть швидко поширитися в офісі та вплинути на загальну продуктивність бізнесу.

Цікавий факт: Клавіатура і миша містять більше бактерій, ніж сидіння унітазу. Видаляйте пилових кліщів, пилок та бруд за допомогою серветки з мікрофібри і не забудьте протерти їх дезінфікуючим засобом.

4. Підвищує продуктивність

Чи можливо, щоб співробітники ефективно працювали в хаотичному та заплутаному середовищі? Чистота офісних приміщень безпосередньо пов'язана з ефективністю роботи та продуктивністю будь-якої організації. Для захисту психічного та фізичного здоров'я співробітників, ви повинні працювати над факторами, які можуть дати здорову атмосферу та чисте робоче середовище.

Згідно з недавнім дослідженням, продуктивність праці співробітників знижується вдвічі, якщо вони страждають від хвороб або дискомфорту, викликаних брудним робочим середовищем. Тому необхідно ретельно прибирати та дезінфікувати кожен куточок офісних приміщень.ній, особливо найбільші зони руху персоналу та загальні приміщення.

Цікавий факт: мікроорганізми можуть зростати на 31% щодня на поверхнях, які не проходять регулярне очищення або дезінфекцію. Таким чином, регулярне прибирання комерційних приміщень має вирішальне значення для продуктивності співробітників, а також для бізнесу.

5. Поліпшіть свій імідж

Бренд - це справжнє відображення будь-якого бізнесу. Він відіграє важливу роль у побудові ваших відносин із потенційними клієнтами та замовниками. Як власник бізнесу, ви дбаєте про свою продукцію та послуги, якість своєї роботи, маркетингові кампанії та інші фактори, які можуть допомогти вам створити сильний імідж бренду в конкурентній галузі. Але, а як чистота офісних приміщень?

Чисте та гігієнічне робоче місце також відіграє важливу роль у поліпшенні іміджу бренду на ринку. Оскільки ніхто не хоче працювати або купувати продукцію компанії, яка навіть не дбає про основні аспекти чистоти; переконайтеся, що пил і бруд відсутні в приміщенні, особливо коли йдеться про прийом потенційних клієнтів і замовників. Це залишить позитивне враження на їхню свідомість, що, у свою чергу, підніме імідж бренду фірми.