Послуга генерального прибирання із озонуванням від клінінгової компанії з Одеси

Стійкий і дратівливий запах переслідує вас у квартирі? Це звичайна ситуація для квартири-студії, де немає нормального відтоку-припливу свіжого повітря. Від частого приготування на сильному вогні запахи їжі застоюються і починають докучати своєю невидимою, але постійною присутністю. Аналогічною проблемою може стати стійкий запах від домашніх котів та собак, гару від пожежі або диму від тютюну. Нікому не буде комфортно постійно відчувати вдома, але у ваших силах вжити активних дій по боротьбі з неприємними запахами. Наша клінінгова компанія нарівні з іншими в Одесі пропонує організувати генеральне прибирання з озонуванням.

Чому саме прибирання з озонуванням, а не просто озонування

clear-sky

Через маркетингові хитрощі домогосподарі часто помиляються щодо ефекту, який робить обробка інтер'єру озоном. Генератор лише насичує повітря навколо себе активними молекулами О3.  Вони є активними окислювачами і вступають у реакцію з молекулами ароматичних речовин. Саме так озонатор видаляє запахи.

Озонування нейтралізує суперечки плісняви, грибка та бактерії у повітрі. Але не виведе плісняві плями на дереві або штукатурці. Зчищати їх так чи інакше доведеться вручну. Також лабораторні дослідження не підтверджують, що озон знищує віруси. Тому крім аерації O3 потрібна контактна санобробка гігієнічних поверхонь.

Генеральне прибирання будинку – чудова підмога у великому господарстві

Без послуги генерального прибирання приватного будинку, наведення чистоти та порядку в ньому може зайняти не один день. З огляду на те, що у переважної більшості домовласників щільний графік та насичені вихідні, не дивно, що прибирання в Одесі все частіше замовляють, а не виконують самостійно.

У наш план робіт з генерального прибирання будинку включено:

  •  чистка неповних покриттів (прибирання пилу, миття підлог);
  •  прибирання пилу з меблів, карнизів, підвіконь, труб та радіаторів опалення;
  •  відмивання кухні від нагару, жиру та плям;
  •  санітарно-гігієнічна обробка ванни та санвузла;
  • полірування меблів, дверних полотен та навісних полиць;
  • хімчистка шкіряної та текстильної оббивки на м'яких куточках та диванах;
  •  миття вікон усередині та зовні.

Прибирання в Одесі від клінінгової компанії: відповідаємо на часті питання

Що таке озонування

Це обробка приміщення озоногенератором після збирання та провітрювання. Для озонування житлової площі, медичних та комерційних закладів ми використовуємо OZP-20 з продуктивністю 120 мл/год. . Прилад сертифікований і має нормовані для обробки житлових кімнат показники вироблення озону.

https://youtu.be/O3fmT0DGshM

Як виробляється озон

Прилад втягує повітря ззовні і подає його на металеву сітку. Між її порами постійно створюються електричні розряди, за рахунок чого кисень перетворюється на озон і разом із потоком повітря повертається назад до приміщення.

Що таке озонування квартири

Це процедура дезодорації (усунення запахів) та санації повітря за допомогою озоногенератора. Для надійної та безпечної роботи під час озонування квартир повинні дотримуватися кількох умов:

  •  вологість повітря повинна бути в межах 30-80%, в ньому не повинні бути пари їдких, вибухонебезпечних з'єднань і велика кількість пилу;
  •  з приміщення потрібно забрати домашніх тварин та кімнатні рослини;
  • у кімнаті не повинно бути відкритого вогню та неізольованої електропроводки під напругою;
  •  перебувати в приміщенні небажано, щоб не дратувати слизові оболонки носоглотки та органів дихання;
  • після завершення процедури обов'язково ненадовго провітрити.

На час роботи озонатора можна залишити кондиціонер працюючим на охолодження або в режимі вентилятора. Частинки газу допоможуть знезаразити фільтри. Для кращого ефекту їх слід заздалегідь почистити.

ozon

Що вбиває озон

Озон служить ефективним дезінфектором для боротьби з пиловими кліщами, яйцями паразитів і комах, мікробами, чорною пліснявою та грибками. Варто враховувати, що для боротьби з масштабними слідами гнилі та плісняви потрібно проводити 2-3 сеанси озонування по 3-4 години з періодичністю раз на тиждень. Тоді проблема розмноження грибка повністю вирішиться.

 

fresh-air

Крім шкідливих мікроорганізмів озон ефективно нейтралізує запахи:

  •  гарі та диму;
  •  затхлості та вогкості;
  •  зіпсованих продуктів;
  •  лаку та фарби;
  •  гнили.

Як озон впливає на організм людини

Лікувальна дія озону у межах гранично допустимої концентрації давно освоїли у терапії та лікуванні різних захворювань. Доведено його лікувальний ефект для прискорення загоєння ран, опіків, пролежнів, ділянок шкіри, уражених інфекціями. Аспірація озоном добре зупиняє запальні процеси в носоглотці, використовується для лікування бронхіальної астми та хронічних бронхітів.

Тим не менш, не варто довго перебувати поруч із працюючими побутовими озонаторами. Ви можете почати відчувати легкий свербіж у носі та запаморочення. Алергікам варто пам'ятати, що озон здатний посилити алергічну реакцію, якщо в повітрі є її збудники: пилок, частинки вовни.

clean-air

Чи можна дихати чистим озоном

Ні, т.к. високі концентрації токсичні та викликають летальне отруєння. Відразу пояснимо – хвилюватися про шкоду побутового озонатора немає причин. Створювана ним концентрація O3у закритому приміщенні в принципі не може досягти ГДК 0,1 мг/м3. Вона зазвичай обмежена 0,01 мг/м3. До того ж час роботи приладу обмежений реле.